Ik zet me in voor de bescherming van de natuur en maatschappelijk ondernemen.

Mijn naam is Fons van Dijk, gehuwd en vader van 3 dochters. Ik ben geboren in Cromvoirt en nu al 37 jaar woonachtig in Drunen. In de tijd dat onze kinderen onderwijs genoten op de openbare school De Meent ben ik actief geweest in ouderraad  en het bestuur openbaar onderwijs.

 

34 Jaar geleden was ik een van de mede oprichters van de plaatselijke natuur en milieuvereniging Drunen. De laatste 24 jaar actief geweest als zelfstandig ondernemer met een interieurbouwbedrijf. Met ons bedrijf  hebben we altijd jongeren vanuit het reguliere onderwijs een werk en stage plek geboden. Ook voor de jongeren vanuit het speciaal onderwijs was dit een mooie manier, om ondanks hun beperking,  te  ontdekken wat hun mogelijkheden en beperkingen waren.

 

Nu ben ik bezig met veldonderzoek en inventarisatie van gierzwaluwen en vleermuizen. Hier ligt nog een prachtig gebied braak voor onderzoek en bescherming.                                         

 

De reden om actief te worden bij GroenLinks is voor mij dat op deze manier onze plannen voor bescherming van de natuur, en het maatschappelijk ondernemen het beste in onze gemeente uitgevoerd kunnen worden.